Aashirwaad Apartments


Client Name:- Sudip Roy

Location:- Chittaranjan Park, New Delhi

Total Build-Up Area:- 8,000 sq.ft

Type of Project:- Walk-Up Apartments : Architecture

Status:- Completed August 2012


We were introduced to the project the reinforced concrete structure nearly complete. The client wanted a ‘good looking’ building, without too much structural alterations or fuss vis-à-vis the layout or the internal planning.

Being a corner site, with 3-sides open, we decided to do away with large solid walls in the original proposal with corner windows and large glazed areas allowing us to explore the surface of glass in its different aspects – through etching, frosting, lamination, different levels of reflection and opacity in the windows and the railings - all becoming a part of the glazing repertoire based on functional requirements of different rooms.

A simple staggering line motif recurs at many levels in the metal elements of the façade. Stone grit bands of six inches in three earthy colours form the solid understated backdrop for the large panes of glass to shine through.